Про мене

Про мене

Дещо про себе. Звати мене Якушев Кирило і мені 35 років, живу і працюю в м. Авеццано (Avezzano) Італія. Більше ніж 10 років працюю в кулінарній сфері. Власник піцерії "Granocielo" в Італії. 

У 2005р. я закінчив кулінарний інститут в місті Пескара (Pescara), Італія. Сама ж кулінарна кар’єра розпочалась з 2003р., коли я почав працювати на мережу 4 та 5 зіркових готелів «Серена Маджестік» («Serena Majestic»), Італія, де я став головним поваром по першій позиції і пропрацював до 2007р.

Із 2007 по 2008рр. займав посаду Шеф-кухаря ресторану «Пербакко» в місті Авеццано (Avezzano) (Італія).

З 2008 по 2009рр. - Шеф-кухар в ресторані «Олімпо», місто Трасакко (Trasacco), Італія. 

У 2009р. навчався (спеціалізувався) в найкращій школі Італії - Гамберо Россо (Gambero Rosso) по римській піці, після закінчення якої я відкрив свою маленьку піцерію. 

У 2010р. приймав участь у чемпіонаті Італії по римській піці, де зайняв І-ше місце. Також приймав участь у змаганнях 2012р. на чемпіонаті світу серед кращих піцайоло.

У 2011р. – учасник 2-го сезону кулінарної шоу-програми «Пекельна кухня» на одному із центральних телеканалів України, де дійшов майже до фіналу. 

До власних професійних здобутків відношу успіхи своєї піцерії. З 2014 року щороку, на протязі п'ятьох років, моя піцерія отримує нагородження, як одна із найкращих піцерій Італії – два ножа відзнаки (із трьох можливих) від найбільш авторитетного в Італії видання критиків кухні Гамберо Россо (Gambero Rosso)

У грудні 2017 року в Києві я брав участь в міжнародному саміті шеф-кухарів і рестораторів Creative Chefs Summit 2017 в якості спікера. У заході приймало участь 13 найкращих шеф-поварів з Іспанії, України, Італії, Латвії, Естонії, а також 750 гостей.

Creative Chefs Summit Це саміт для професіоналів у сфері кулінарії, де збираються найкращі майстри, які демонструють свої кулінарні уміння та шедеври для початківців, які покликані допомогти молодим спеціалістам досягнути вершин в гастрономічній сфері. Більше інформації про саміт 2017 можна почитати на сайтах: Creative Chefs, журналу "Ресторатор", в соціальних мережах. Деякі фото із саміту доступні на сайті Creative Chefs або у нашій фотогалереї.

Після саміту -  Журнал "Restorator Ukraina" взяв інтервью в Кирила Якушева, статтю "Pizza с украинскими мотивами" можна прочитати тут.

В квітні 2018р був запрошений на проведення майстер класу у відомій італійські школі кулінарії - Italian Culinary Institute, де 2 дні проводив курси по випічці піци та хліба Чабатта (Чіабатта), фото у нашій галереї.

Кожного дня я самовдосконалююсь. Моя діяльність направлена на створення якісних, натуральних продуктів харчування, якими насолоджуються мої клієнти. Сьогоднішній і майбутній успіх пов’язаний з моєю любов’ю до того чим я займаюся.

 

Моя піцерія

Моя піцерія

Піцерія «Granoсielo» розташована у мальовничому Італійському містечку Авеццано (Avezzano), яке знаходиться в горах приблизно в 100 км на схід від Риму.

Піцерія «Granocielo» спеціалізується на «Римській» піці в протвенях (фото піци).

Моя піцерія славиться не тільки у місті, а й у всьому регіоні. Особлива вона тим, що я працюю безпосередньо з багатьма фермерами і стараюсь купувати місцевий продукт, таким чином для своєї піци я використовую тільки свіжий та натуральний продукт. Наприклад, для моєї піцерії спеціально вирощують пшеницю при органічних умовах: тільки сонце, вода і земля, без використання хімічних добрив, хімікатів і т.д.

Оливкову олію я закуповую у листопаді. Перед цим проводжу спостереження за погодою, яка була на протязі року в певному регіоні, і вже тільки після аналізу, вибираю зону, де найкращі умови для дозрівання оливок. Віджим олії проводиться у моїй присутності. 

Сир Моццарелла я купую у фермерів, які мають власні підприємства, що утримують поголів’я корів, для виробництва молока. І так кожен продукт. Так я підтримую місцевих фермерів і селян, купуючи у них натуральну продукцію, а не великі індустріалізовані підприємства. 

Моя політика одна - щоб смачно приготувати їжу, треба мати хороший, якісний і натуральний продукт, адже їжа - це не тільки спосіб заповнити шлунок, а це й наше здоров'я!!!

Нещодавно був проведений ребрединг піцерії, було змінено дизайн, збільшено площу приміщення із 35м.кв до 100м.кв. Зараз у нас невелика, але професійна та надійна команда, яка працює вже багато років і ми не зупиняємось на досягнутому. Найближчим часом планується відкриття нових закладів під брендом «Granoсielo».

 

 

Нагороди

Нагороди

Щорічне видання «Gambero Rosso» «Піцерії Італії» з 2014р. щороку відмічає нагородами мою піцерію. Мати відзнаку такого рівня є мрією для усіх кухарів в Італії. 

Дана відзнака прирівнюється до найбільш відомого та впливого рейтингу ресторанів у світі – Мішлен. 

«Gambero Rosso» – це світовий бренд у сфері кулінарної критики, який відомий своїм авторитетом та об’єктивністю, це ціла індустрія: кулінарні школи, курси дегустації вин, школа журналістів, магазини товарів для кухні, книги, журнали, такі як «Ресторани Італії», «Бари Італії», «Піцерії Італії», «Путівник по винам» та багато інших. 

В Італії «Gambero Rosso» – є провідним довідником в області продуктів харчування. Тому відзнака такого рівня важлива як для мене особисто, так і для клієнтів моєї піцерії, тому що це ознака високої якості піцерії «Granocielo» та роботи її команди.  

 

Звичайно, хотів би згадати і нагороду 2010р. чемпіонату Італії серед професійних піцайоло по приготуванні римської піци. 

Змагання проходили у місті Скалеа (Scalea) регіон Калабрія, де змагалися понад 100 учасників з усієї Італії. Я єдиний хто приготував піцу із сезонних продуктів. На дворі був вересень місяць, тому моя піца складалась з картоплі, крему з білих грибів, чорного труфеля та гуанчале (свиняча в’ялена щока) домашнього виробництва із розмарином. Бродіння тіста для піци зайняло 48 годин.

Рішення журі було одностайним – I-ше місце із великим відривом від конкурентів віддали Якушеву Кирилу. 

 

Кухня — це моє життя, яким я живу кожен день.